UBTAN- perinteinen ayurvedinen naamio- ja kuorintajauhe

 kategoria Ayurveda, Ayurvedinen ihonhoito, Luonnonkosmetiikka

Ubtan on perinteinen ayurvedinen naamio- ja kuorintajauhe, jota on käytetty ihon puhdistamiseen jo useiden vuosituhansien ajan, kauan ennen kosmetiikkateollisuuden kehittymistä. Ubtanin sanotaankin olevan kauneudenhoidon esi-isä, sillä se on ollut ensimmäisiä kauneudenhoitotuotteita maailmassa. Yksinkertaisesti Ubtan on saippua, kosteusvoide, kuorinta ja aurinkosuoja- kaikki samassa paketissa.

Intialaiseen hääperinteeseen kuuluu vahvasti haldi-seremonia, jossa morsiamen kasvot ja vartalo hierotaan ubtanilla. Ubtan mm. kirkastaa morsiamen ihoa. Ubtanin levittäminen keholle poistaa myös stressiä ja jännitystä ennen h-hetkeä. Ubtanissa käytetään usein raaka-aineena kurkumaa, jolla on tärkeä rooli lähes jokaisessa perinteisessä intialaisessa rituaalissa, koska se ominaisuuksiltaan antioksidanttinen, se tehostaa ruoansulatusta ja poistaa myrkkyjä kehosta.

Perinteisesti ubtan on koostumukseltaan jauhemainen ja sen valmistukseen käytetään ayurvedisia yrttejä, erilaisia palkokasveja, jauheita sekä jyviä. Ayurvedassa  jokaiselle kehotyypille on omat ihonhoitosuosituksensa, joten myös ubtan räätälöidään eri kehotyypeille tasapainottamaan doshaa. Perinteisesti kuorinta- ja naamiojauhe sekoitetaan öljyyn, mutta jauhe voidaan sekoittaa myös veteen, kukkaisveteen, kookosmaitoon/ -kermaan tai avokadoon. Ubtan on oikea monitoimituote, sillä sitä voidaan käyttää kasvojen puhdistukseen, kasvojen kuorintaan sekä naamiona.

Jauhemaisen koostumuksensa ansiosta ubtan säilyy pidempään eikä siihen tarvitse laittaa säilöntäaineita. Ubtanin voit ottaa helposti myös mukaan matkalle, koska se ei ole nestemäinen.

 

Mauli Rituals Radiance& Exfoliant mask

Mauli Ritualsin Radiance Mask & Exfoliant kuorintanaamiota voi käyttää ihonpuhdistukseen päivittäin sekä hoitavana kuorintana viikottain. Vaikuttavia aineita naamiossa ovat mm. savi, joka sisältää kivennäisaineita, syväpuhdistaa ihoa sekä sopii hyvin esimerkiksi aknen hoitoon. Santelipuu antaa pehmeän itämaisen tuoksun ja rauhoittaa mieltä. Kashmir-sahramiuute tasaa ihon sävyä ja koostumusta sekä antaa terveen hehkun iholle. Rose Otto hoitaa ja kosteuttaa kuivaa ja tulehtunutta ihoa. Kurkuma tunnetaan ayurvedisenä kultana ja on yksi maailman parantavimmista mausteista, joka mm. estää melaniinin tuotantoa.

Rasasara Vata Exfoliant & Mask- kuorintajauhe

Rasasara Vata kasvonaamio- ja kuorintajauhe toimii puhdistamisen ja kuorinnan lisäksi kosteuttavana kasvonaamiona kuivalla ja ikääntyvällä iholla. Rasasaran Vata naamio- ja kuorintajauhe on synerginen sekoite ravitsevia jyvä- ja yrttijauheita. Tumma riisi sisältää antioksidantteja, vitamiineja ja magnesiumia, jotka suojaavat ihoa epäpuhtauksilta. Valkoinen savi sisältää kivennäisaineita ja se puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Ashwagandha tasapainottaa, lievittää stressiä ja parantaa immuniteettiä. Kaardemumma rauhoittaa sekä mieltä että ihoa. Neilikka on ominaisuuksiltaan antiseptinen, sillä on stimuloivia vaikutuksia mieleen sekä lisäksi se

Rasasara Pitta Exfoliant & Mask- kuorintajauhe

Rasasara Pitta kuorintajauhe on monitoimituote, jota voit käyttää päivittäiseen kasvojen puhdistamiseen, kasvojen kuorintaan tai viilentävänä kasvonaamiona. Jauhe on sekoite ravitsevia jyvä- ja yrttijauheita. Tumma riisi sisältää antioksidantteja, vitamiineja ja magnesiumia, jotka suojaavat ihoa epäpuhtauksilta ja aknelta. Vaaleanpunainen savi vähentää ihoärsytystä ja tulehdusta. Lisäksi savi lisää ihon elastisuutta ja tukee ihosolujen kasvua. Manteli sisältää e-vitamiinia ja kuituja, jotka kuorivat ihoa hellävaraisesti ja tasapainottavat ihon sävyä. Ruusu on luonnollisesti ihoa virkistävä kasvi. Sen supistava ja viilentävä ominaisuus auttaa puhdistamaan ja hoitamaan ihoa. Shatavari tasapainottaa pittaa.

Rasasara Kapha Exfoliant & Mask- kuorintajauhe

Rasasara Kapha kasvonaamio- ja kuorintajauhe toimii puhdistamisen ja kuorinnan lisäksi kirkastavana kasvonaamiona epäpuhtaalle ja rasvoituvalle iholle. Kapha naamio- ja kuorintajauhe on synerginen sekoite ravitsevia jyvä- ja yrttijauheita. Ohra sisältää atselaiini happoa, joka hoitaa tehokkaasti aknea ja rosaceaa. Vihreä savi rauhoittaa ihoa ja puhdistaa syvälle juurtuneita epäpuhtauksia. Tumma riisi suojaa ihoa epäpuhtauksilta ja aknelta. Neem on ayurvedinen yrtti, jolla on antiseptinen ja tulehdusta rauhoittava vaikutus. Neem on lisäksi kuivattava ominaisuuksiltaan ja auttaa vähentämään liiallista kaphaa kehossa. Laventeli tunnetaan sen rauhoittavasta ominaisuudesta ja se voi auttaa lievittämään stressiä ja jännitystä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittanut: Hilde Tiikkainen

Jätä kommentti

0
'