Rosin tarina: Ayurvedan kautta löysin itseni

 kategoria Ayurveda, Ayurvedinen ihonhoito, Kokemukset

Taipaleeni ayurvedan maailmaan sai alkunsa vuonna 2012. Olin 21-vuotias, nuori ja eloisa kosmetologi opiskelija ja olin juuri aloittanut työskentelyn äitini Jaanan ekokauneushoitolassa Natural Beautyssa Rovaniemellä. Jo tuohon aikaan äitini teki tiivistä yhteistyötä ayurveda-asiantuntija Pardaman Sharman kanssa ja ayurvedinen hoitofilosofia oli mukana myös hoitolassa tarjottavissa kauneushoidoissa. Oli siis selvää, että minunkin tulisi työssäni ymmärtää, mitä ayurveda oikein on ja mihin se vaikuttaa. Olin tutustunut aiheeseen aiemmin jo hieman äitini kautta ja olin tullut uteliaaksi – Mitähän kehotyyppiä itse edustaisin?

Ayurveda konsultaatio

Kiinnostuksen herättyä huomasinkin jo pian istuvani Pardaman Sharman vastaanotolla. Siinä vaiheessa en vielä tiennyt, että kyseinen käynti tulisi olemaan yksi elämäni suurimmista käännekohdista. Pardaman tunnusteli pulssiani, katsoi kieltäni ja kertoi tarkemmin ayurvedasta ja kehotyypistä, jota edustan. Tässä vaiheessa kaikki alkoi tuntua todella loogiselta ja tämä tulinen pitta oli täysin ayurvedan lumoissa!

Ensimmäinen vuosi konsultaation jälkeen oli monella tapaa merkittävä. Aiemmin ruokavaliossani olleet kuumuutta lisäävät ruoka-aineet, kuten tuliset mausteet, turkkilainen jogurtti ja suolaiset valmisruuat vaihtuivat yrtteihin, tuoreisiin raaka-aineisiin ja maustekaappiin jäi vain muutama mauste. Kokonaisuudessaan sekava ja kehoa kuumentava ruokavalio muuttui yksinkertaiseksi, selkeäksi ja kehoa viilentäväksi ruuaksi. Aloitettuani ”pittailun” koin myös monia muutoksia henkisellä puolella, kun oivalsin hellittämisen taidon ja kärsivällisyyteni asioiden hoitamisessa parani. Ayurvedisen elämänmuutoksen myötä myös fyysinen olemukseni keveni, mieleni kirkastui ja löysin uudenlaisen intohimon toteuttaa asioita. Positiiviset muutokset motivoivat jatkamaan ayurvedisella tiellä.

Työelämä ayurvedan parissa

Oman kokemuksen ja elämänmuutoksen myötä kiinnostuin ayurvedasta entistä enemmän ja tiedon jano sitä kohtaan kasvoi. Kosmetologi opintojeni lopulla päätinkin tehdä lopputyöni ayurvedisesta ihonhoidosta, mikä tarjosi minulle loistavan tilaisuuden oppia, kuinka voisin hyödyntää ayurvedaa tulevaisuudessa omassa työssäni kosmetologina. Opintojen jälkeen muutin Helsinkiin, missä olen pikkuhiljaa luonut uraani ekokosmetologina ja ayurvedisen ihonhoidon asiantuntijana asiakaspalvelu- ja hoitolatyössä. Olen saanut auttaa ja tukea satoja ihmisiä, jotka ovat olleet eri vaiheissa omalla ayurvedisella polullaan. Erilaisten tarinoiden ja oivallusten lisäksi myös ihmisten haasteet ja vaikeudet ovat inspiroineet ja opettaneet minua omassa työssäni asiantuntijana.

Tähän astisen urani kohokohta on ollut ehdottomasti kirjaprojekti, joka sai alkunsa noin kaksi vuotta sitten. Pääsin tekemään kirjoitustyötä suomen johtavien ayurveda-asiantuntijoiden kanssa ja tietouteni ayurvedasta pääsi etenemään taas seuraavalle tasolle. Kirjamme Pohjoista Ayurvedaa ilmestyi tammikuussa 2020 ja en voisi olla kiitollisempi ja ylpeämpi siitä, mitä saimme aikaan.

 

Kahdeksan vuotta ensimmäisen konsultaation jälkeen voin vain hämmästellä, mitä kaikkea ayurveda on tuonut elämääni. Olen löytänyt tasapainoisen, armollisen ja itselleni toimivan tavan elää itseni ja ympäristön kanssa. Ayurveda on tarjonnut minulle selkeyttä sekä antoisan ja mielenkiintoisen matkan kohti syvempää itsetietoisuutta. Nykyään ymmärrän, miksi olen tällainen kuin olen. Minä olen itse oman elämäni tärkein ihminen <3

Rosin tämän hetken ayurvediset suosikkituotteet OM Organic Beautyn valikoimasta ovat:
AYUR Bottle kuparivesipullo
Dafna’s Eye Care silmänympärysvoide
Rasasaran kapha kasvovesi ja kasvoöljy

 

Kirjoittanut: Rosi Sotkasiira @rosilindas

Jätä kommentti

0