Pohdintaa ilmiöstä Black Friday

 kategoria Luonnonkosmetiikka

Yhdysvalloista maailmalle levinnyt shoppailun juhlapäivä- Black Friday on viime vuosien aikana tullut tutuksi myös suomalaisille. Black Friday:sta on tullutkin suomen suurin kulutuspäivä, sillä jopa 48% suomalaisista tekee ostoja Black Friday:na. Kansantaloudellisestikin Black Friday on merkittävä päivä, sillä silloin suomalainen kuluttaa keskimäärin 221 euroa. Black Friday:n suuresta suosiosta viestii myös se, että suositut verkkokaupat jopa kaatuvat suuren käyttäjäliikenteen vuoksi.

Muistan kerran hehkuttaneeni ystävälleni uutta puhelinta, jonka ostin alennuksesta. Argumentoin ostostani mm. sillä, että ”säästin 150 euroa ostaessani puhelimen alennuksesta”. Ystäväni kuitenkin palautteli minua maan pinnalle sanoen: ”oikeastaan sinä tuhlasit juuri 500 euroa!” Usein kuvittelemme säästävämme rahaa ostaessamme tuotteen alennuksesta. Onko kannattavaa ostaa leivänpaahdin vain siksi, että siinä sattuu olemaan -50% tarra liimattuna, vaikka tiedät, että se tulee lojumaan kaapin syövereissä käyttämättömänä?

Valitettava fakta on se, että maapallomme luonnonvarat ja kantokyky ovat rajalliset. Siksi meidän jokaisen tulisi pohtia, miten voisimme omalla kulutuskäyttäytymisellä olla kantamassa kortemme kekoon ilmastonmuutoksen hidastamiseksi? Onneksi nykypäivän kuluttajat ovat koko ajan entistä valveutuneempia ja ekologisuus trendinä nousee jatkuvasti. Mustan perjantain lähestyessä onkin hyvä herätellä itseään ja pohtia omaa kulutuskäyttäytymistä. Teenkö kestäviä ja ekologisia valintoja? Ostanko vain tarpeeseen? Ovatko tuotteet laadukkaita ja pitkäikäisiä, vai päätyvätkö ne muutaman kuukauden kuluttua kaatopaikalle?

Impulsiiviset ostopäätökset eivät välttämättä ole kaikista järkevimpiä, saatikka ekologisimpia. Ennen ostoa kannattaa pysähtyä hetkeksi ja pohtia, tarvitsetko oikeasti tuotetta nyt tai lähitulevaisuudessa. Panosta mieluummin laadukkaisiin tuotteisiin, jotka kestävät pitkään. Toki on hienoa, jos satut löytämään sen kauan kaivatun uuden Moccamasterin Black Friday -tarjouksesta, jos sitä oikeasti tarvitset.

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ollut syyllistää ketään, vaan ainoastaan herätellä tutkailemaan ja pohtimaan tarkemmin kulutustottumuksiamme ja ostokäyttäytymistämme Black Friday:na. Mekin aiomme tutkailla Black Friday:n alennuksia tarpeellisten ja tarkkaan harkittujen hankintojen kohdalla. Jos siis sinulla on jokin kosmetiikkatuotteistasi tai meikkituotteistasi loppunut ja haluat panostaa laadukkaaseen luonnonkosmetiikkaan ja omaan hyvinvointiisi, niin me tarjoamme sinulle ilmaiset toimituskulut kaikkiin verkkokuppamme tilauksiin loppuviikon (ke-su) ajan sekä maanantaina 26.11. koodilla: ILMAINENTOIMITUS.

Aurinkoista ja vihreää loppuviikkoa kaikille!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittanut: Hilde Tiikkainen
Kuva: Pixbay

Jätä kommentti

0
'