PITTA

Muutoksen voima ’The force of transformation’

Pitta dosha koostuu tulen ja veden elementeistä, joista tuli on hallitsevana. Pittan ominaisuuksia ovat kuuma, kevyt, terävä, pistävä ja voimakas. Pitta dosha peilaa näitä tulen ja veden ominaisuuksia fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti.

Pitta ilmenee kehossa sopusuhtaisena, urheilullisena ja lihaksikkaana rakenteena. Pittalle on helppoa kasvattaa lihaksiaan. Pitta pystyy nostamaan halutessaan painoaan ja pääsee siitä myös helposti eroon.  Mieleltään pitta on älykäs ja terävä. Pittat ovat syntyneet johtamaan, he ovat intohimoisia ja rohkeita. Pitta kommunikoi hyvin suorasanaisesti ja joidenkin mielestä heidän kommunikointinsa voi olla liian jyrkkää ja jopa tylyä. Pittat ovat hyvin järjestelmällisiä, tarkkoja ja huolellisia, ja asioiden loppuun saattaminen on heille ehdotonta.

Tasapainossa pitta on kaunis yhdistelmä tulta ja vettä. Pittalla on selkeät tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi. Pitta innoittaa myös muita saavuttamaan tavoitteet. Pittat ovat vahvoja, voimakkaita, he vaativat huomiota ja he suojelevat lähimmäisiään uskollisuudella ja rakkaudella. Pittan epävirallinen maskotti on leijona.

Pitta doshan epätasapaino ilmenee liiallisina kuumentuneina tunteina ja käytöksenä. Keholla on taipumusta yliaktiivisuuteen, haavaumiin, ihottumaan ja tulehduksiin. Mielessä pittan epätasapaino johtaa ärsyyntyneisyyteen, kateuteen, kärsimättömyyteen, tuomitsevaan asenteeseen ja vihaan.

Pittan iho

Pittan iho koostuu myös tulen ja veden elementeistä. Pittan ihoa voidaan kuvata herkäksi, öljyiseksi t-alueelta ja se on altis aknelle ja ärsytykselle. Tasapainossa iholla on ruusuinen ja kasteinen hehku. Pittan iho on herkkä, luonnollisesti lämmin ja siinä voi olla pisamia, kauneusmerkkejä ja luomia. Kun pitta on epätasapainossa, iho on alttiina ylimääräiselle kuumuudelle, tulehduksille, ylimääräiselle öljyisyydelle (t-alueella), ruusufinnille, rikkoutuneille kapillaareille, aknelle, ärsytykselle ja punoitukselle. Rypyt ilmestyvät etupäässä silmien väliin. Verkkokaupassamme myytävät pitta ihonhoitotuotteet on kehitetty niin, että ne tasapainottavat pittan ihoa viilentävien, tasoittavien ja rauhoittavien aineosien ansiosta.

Pittan tasapainottaminen ja vinkit säteilevään ihoon

 • Vältä kuumia ja kosteita paikkoja
 • Vältä tulisia, happamia ja mausteisia ruokia ja suosi mietoja makuja. Syö paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.
 • Lehtivihreää sisältävät kasvit ja lisäravinteet tukevat pittan aktiivista maksaa.
 • Syö proteiinipitoista ruokaa, kuten luomu tofua ja kanaa, kalaa ja raejuustoa.
 • Käytä paistamisessa kirkastettua voita (Ghee) ja luomulaatuista auringonkukkaöljyä. Käytä viilentäviä yrttejä ja mausteita, kuten korianteria, tilliä, kuminaa, sahramia ja fenkolia.
 • Vältä suolaisia ja rasvaisia ruokia sekä kofeiinia ja alkoholia.
 • Jääkaapissa viilennetty kookosvesi viilentää pittaa kuumina kesäpäivinä.
 • Makeutusaineet voivat kuumentaa pittaa. Käytä vaahterasiirappia, ohraa, mallasta ja luomulaatuista raakasokeria.
 • Suosi kaurapuuroa, etenkin aamupalalla.
 • Käy kävellyllä tai kylvyssä kuutamon valossa. Käytä kylvyssä laventelin tai pelargonian eteeristä öljyä, viilentämään hermostoa ja mieltä.
 • Suosi rauhoittavia aktiviteetteja, kuten pitkiä kävelylenkkejä luonnossa, joogaa ja meditaatiota. Vältä kilpailevia harrastuksia.
 • Muista, että myötätunto ja ymmärtäminen ovat parasta vastalääkettä vihaan, mustasukkaisuuteen ja ärsytykseen.
 • Hoida ihoasi pitta ihonhoitotuotteilla aamuin ja illoin. Pitta tuotteet on räätälöity suoraan sinun ihollesi ja sen ainutlaatuisiin tarpeisiin.
0
'