Miksi Ayurvedinen kosmetiikka?

Ayurvedinen kosmetiikka on ajatuksin puhdistettua, sielukkaasti ylellistä ja absoluuttisesti puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Raaka-aineina käytetään vain puhtaita luonnollisia ainesosia, voimakkaita eteerisiä öljyjä ja kasviuutteita sekä käsityönä valmistettuja tinktuuroja (lääkkeenä käytettyä kuivatun kasvin alkoholiuutetta). Jokainen ainesosa on huolellisesti tutkittu ja valittu sen terapeuttisten tai energisten ominaisuuksien perusteella.

Ayurvedisen kosmetiikan sielu muodostuu eteerisistä öljyistä ja yrteistä

Ayurvedisen kosmetiikan keskiössä ovat luonnolliset tuoksut ja korkealaatuiset eteeriset öljyt. Luonnolliset tuoksut vaikuttavat voimakkaasti meidän hyvinvointiimme. Aromaterapiassa, jossa käytetään kasveista eristettyjä ainesosia, nautitaan kasvien tuoksun parantavasta voimasta monilla eri tasoilla. Eteeriset öljyt sisältävät biologisesti aktiivisia, helposti haihtuvia yhdisteitä erittäin tiiviissä muodossa. Hyvin pienetkin määrät voivat tarjota terveydelle suotuisia vaikutuksia.

Eteeriset öljyt vaikuttavat hyvinvointiimme:

  • ihon läpi, josta ne kulkeutuvat kudoksiin
  • hengitysteiden ja keuhkojen välityksellä
  • hajuaistin kautta, joka on nopein tapa hyödyntää eteeristen öljyjen vaikuttavia ominaisuuksia.

Eteeriset öljyt voivat lievittää kipua, poistaa nesteitä, elvyttää hormonaalista toimintaa, verenkiertoa sekä solujen aineenvaihduntaa. Niillä on myös antiseptisia ja bakteereita sekä viruksia tuhoavia ominaisuuksia. Tieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet, että eteeristen öljyjen sisältämillä komponenteilla on myönteisiä vaikutuksia myös mielialaan. Laventelin tuoksu lisää alfa-aaltoja aivojen takaosassa, mikä vaikuttaa rentoutumiseen. Jasmiinin tuoksu puolestaan lisää beta-aaltoja aivojen etuosassa, mikä vaikuttaa mielen valppauteen.

Ayurvedisessä kauneudenhoidossa myös yrteillä on iso rooli. Yrttejä käytetään sekä sisäisesti nautittuna että ulkoisesti siveltynä iholle. Ayurvediset yrtit edistävät hyvinvointia ja tukevat elimistön luonnollista toimintaa auttaen tasapainon ja terveyden saavuttamisessa.

Brahmia ja Ashwagandhaa käytetään rauhoittamaan hermostoa, helpottamaan keskittymiskykyä sekä nuorentamaan kehoa ja ihoa.

Shatavaria ja Neemiä käytetään puhdistamaan kehoa sekä tasapainottamaan hormonitoimintaa ja mielialaa.

Triphalaa ja Tulsia käytetään aktivomaan aineenvaihduntaa sekä puhdistamaan kehoa ja ihoa.

Ayurvedisessä luonnonkosmetiikassa voidaan käyttää myös jalokiviuutteita. Jalokivi upotetaan lähdeveteen ja jätetään hautumaan auringonvaloon. Muodostuva jalokiviuute sisältää jalokivien ja helmien energisen voiman. Jokaisella jalokivellä on oma taajuutensa ja resonanssinsa, ja ne vaikuttavat meihin eri tavoin.

Ajattele kauneudenhoito- ja ihonhoitotuotteitasi kehosi ravintona. Kaikki mitä sivelet ihollesi, imeytyy suoraan ihon läpi sinun verenkiertoosi. Joten, jos et voi syödä sitä, älä laita sitä ihollesi!

Pratima Raichur

Ayurveda kunnioittaa luontoa!

Luonto nähdään kiinteänä osana meidän kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Ihminen elää osana luontoa ja ympäristöään, joten luonnon antimia tulee aina kiittää ja kunnioittaa. Luonnolta ei saa koskaan ottaa liikaa, niin että kasvi ei pysty enää itse luonnollisesti uusiutumaan. Tämän vuoksi ayurvedassa hyödynnetään myös biodynaamisesti viljeltyjä ja tuotettuja raaka-aineita. Biodynaamisesti tuotetut raaka-aineet valmistetaan ympäristön ehdoilla. Luonnon rytmien kuunteleminen ei ole itseisarvo vaan työväline, jonka avulla valmistetaan harmonisempia ja puhtaan luonnollisia raaka-aineita. Kun kasvuympäristö on terve ja maa voi hyvin, syntyy terveitä kasveja, joita voidaan käyttää moniulotteisten ihonhoitotuotteiden raaka-aineena. Terveestä ja puhtaasta maasta kasvit saavat tarvitsemansa mineraalit ja ravinteet, jotka siirtyvät ayurvedisten tuotteiden välityksellä ihon käyttöön. Biodynaamisessa viljelyssä kasvien istuttamisen, leikkaamisen, sadonkorjuun ja viljelyn ajoitus ajastetaan noudattelemaan luonnon omaa rytmiä.

Energia ympäröi meitä

Ayurvedan mukaan kaikkialla on energiaa ja kaikki on energiaa. Jokainen atomi värähtelee jatkuvasti ja tämä jatkuva värähtely tuottaa energiaa. Tunnemme sen, kun astumme huoneeseen tai kun tapaamme ihmisiä ensimmäistä kertaa. Arvioimme ihmisiä puhtaasti sen energian kautta, mikä heistä säteilee: miten he kannattavat itseään, miten he puhuvat, huokuuko heistä positiivista tai negatiivista energiaa. Huomaamme helposti myös ne hyödyt, jotka saamme, kun puhdistamme ja virkistämme energiajärjestelmäämme. Vapautumisen tunne valtaa meidät, kun uimme meressä, otamme pitkän kylvyn tai käymme kävelemässä luonnon keskellä. Parantumisen tunne valtaa meidät, kun syömme terveellisesti puhdasta ruokaa tai nautimme rentouttavasta hieronnasta. Rakastuminen tai jokin innostava tekeminen saa meidät tuntemaan keveyttä ja iloa. Ayurvediset tuotteet auttavat osaltaan positiivisen energian löytämisessä, minkä varmistamiseksi osa tuotteista on kyllästetty valmistusvaiheessa pyhillä mantroilla.

0
'