Meidän tarina

OM Organic Beautyn tarina alkoi keväällä 2017, kun kaksi naista kohtasivat oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Yhteinen intohimo kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, luonnonkosmetiikkaan ja toisten ihmisten auttamiseen sai heidät perustamaan yrityksen marraskuussa 2017. OM Organic Beautyn tavoitteena on tuoda Suomen markkinoille uusia ihonhoitotuotteita, jotka hoitavat ja eheyttävät ihmistä sekä sisältä että ulkoapäin. Meidän lähtökohtainen ajatuksemme kauneudesta on holistinen: Terve ja hohtava iho on fyysinen heijaste sisäisestä hyvinvoinnista, sekä kehon ja mielen tasapainosta.

Yrityksemme maahantuo ayurvedistä kosmetiikkaa ensisijaisesti Euroopasta. Olemme valinneet valikoimaamme ennen kaikkea pientuottajien ja -yrityksien käsintehtyjä ja pienissä erissä valmistettavia tuotteita. Tuotteiden ja raaka-aineiden ekologinen jalanjälki on pieni ja jäljitettävyys helppoa. Olemme käyttäneet paljon aikaa tutustuaksemme yrittäjiin tuotesarjojen takana, heidän tarinoihinsa ja heidän arvomaailmoihinsa. Meille on ensiarvoisen tärkeää tuntea ne ihmiset, joiden kanssa teemme yhteistyötä ja jakaa samoja arvoja heidän kanssaan. Vain tällä tavoin voimme varmistua siitä, että tuotteet ovat rakkaudella tehtyjä ja tekijänsä ajatuksin puhdistettuja, sekä että myymämme tuotteet ovat varmasti puhtaita, turvallisia ja ekologisia.

Edistämällä toisten hyvinvointia, luonnollista aitoa kauneutta ja terveyttä, eheydymme ja vahvistumme myös itse. Meistä on ilo tehdä työtä, jolla voidaan saada aikaan hyvää ja jolla on merkitystä vielä pitkälle tulevaisuuteen!

Mia

Olen aito ja alkuperäinen pohjoisen ihminen. Rakastan asua täällä pohjoisessa, missä puhdas ja kaunis luonto on lähellä ja läsnä arkipäivässä. Vuodenaikojen vaihtelut rytmittävät elämääni kiinnostavalla tavalla ja niiden myötä huomaan arvostavani erilaisia puolia elämästä yleensäkin. Luonnossa liikkuminen perheeni ja koirani kanssa on hyvin eheyttävää ja terapeuttista. Minulle on tärkeää etsiä tasapainoista elämäntapaa, joka edistää terveyttä ja hyvinvointia kaikin tavoin.

Valmistuin Kauppatieteiden Maisteriksi vuonna 2008. Olen työskennellyt vuosien saatossa monissa vaateliikkeessä sekä viimeisimpänä vakuutus- ja pankkisektorilla. Työ oli minulle arvokasta, mutta samalla koin haluavani tehdä jotain, jolla on itselleni vielä syvällisempää merkitystä.

Minä löysin kipinän luonnonkosmetiikkaa ja puhdasta ravintoa kohtaan vuonna 2011, kun luin Noora Shinglerin kirjan Marjoja ja maskaraa. Kirjan lukemisen myötä luovuin samalla kertaa värjätyistä hiuksistani, synteettisestä kosmetiikasta ja valmiista einesruuista. Siitä lähtien minulle on ollut tärkeää valita käyttööni puhtaita ja turvallisia luonnonkosmetiikkatuotteita ja syödä mahdollisimman paljon itse alusta loppuun asti valmistettua ruokaa.

Sairastuttuani vuonna 2014 sisäilman epäpuhtauksille, kemikaaleille ja synteettisille tuoksuille, ymmärsin vielä laajemmin kemikaalien ja synteettisten aineiden haitalliset vaikutukset ihmisen terveydelle. Tämän haasteen voittamisessa elinympäristön ja tuotteiden puhtauden varmistaminen nousi entistäkin suurempaan asemaan. Nyt haluan ennaltaehkäisevästi auttaa myös muita ihmisiä vähentämään kemikaalikuormaa elimistössään ja ympäristössään, sekä hoitamaan itseään kokonaisvaltaisesti. Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi tulee meidän tasapainottaa ja hoitaa myös mieltä ja sielua. Tämä tasapaino ja hyvinvointi heijastuvat ulospäin aitona kauneutena!

Jaana

Valmistuin kosmetologiksi vuonna 1997, jonka jälkeen aloitin arkeni kauneudenhoitoalan yrittäjänä. Kaksi vuotta myöhemmin, toisen lapsen syntymän jälkeen, työ kauneuden parissa alkoi tuntua pinnalliselta. Aloin etsiä itseäni ja tarve muutokseen, johonkin syvällisempään oli suuri. Ensimmäisenä  vaihdoin ruokani lähi- ja luomuruokaan.

Vuonna 2000 menin ensimmäiselle astangajooga kurssille. Samoihin aikoihin löysin ayurvedisen kirjallisuuden ja silloin asiat alkoivat loksahdella paikoilleen. Kaikki uudet kiinnostuksen kohteeni; jooga, aromaterapia ja ravinto olivatkin osa ayurvedaa.

Pian löysin itseni opiskelemasta Ayurvedahoitajaksi ja valmistumisen jälkeen 2007 tiesin, että olin löytänyt uuden tavan toteuttaa työtäni kauneuden parissa. Vuonna 2011 perustin Ekokauneushoitola Natural Beautyn, jonka hoidot pohjautuvat ayurvedaan ja käytössäni on ainoastaan laadukasta luonnonkosmetiikkaa, jonka taustalla on vahvasti ayurvedan perinteet.

Natural Beautyn myötä alkoi myös yhteistyö Ayurvedalääkäri Pardaman Sharman kanssa, jonka kohtaamisesta olen ikuisesti kiitollinen. Ayurvedan avulla olen löytänyt itseni ja tämä elämäntiede on antanut minulle uuden, syvällisemmän tavan toteuttaa työtäni kauneudenhoidon parissa.

Vuosien aikana olen oppinut, kuinka keho ja mieli toimivat synergiassa keskenään. Minulle kauneus on heijastuma sisäisestä rauhasta ja itsensä hyväksymisestä. Kehomme on kuin puhdas temppeli, jota on tärkeä rakastaa ja kunnioittaa. Kaikki mitä sille annamme, pitäisi olla puhdasta: ravinto, kosmetiikka, teot ja ajatukset. Viime vuosien aikana olen huomannut kiinnostuksen luonnonkosmetiikkaa ja ayurvedaa kohtaan vain kasvaneen. Tätä terveemmän kauneusihanteen ilosanomaa haluan olla jakamassa maailmalle.

0
'