Kokonaisvaltaista ihonhoitoa ayurvedisen kasvokartan avulla

 kategoria Ayurveda, Ayurvedinen ihonhoito, Kehotyyppi

Ayurvedan mukaan kasvot ovat sielun ja hyvinvoinnin peili ja kasvoilta voidaan tulkita monia merkkejä erilaisista kehon epätasapainotiloista. Iho-oireiden ja ihosairauksien taustalla on aina jokin syy ja usein korjaamiseen ei riitä pelkkä ulkoinen hoito, vaan hoitamiseen tarvitaan myös kokonaisvaltaista kehon ja mielen hoitoa. Pelkän oireen hoitaminen voi tuoda aluksi hyviä tuloksia, mutta ilman oireen johtaneen syyn selvittämistä ja hoitoa, tulokset eivät ole kovinkaan kauaskantoisia.

OM Organic Beautyn yksi tärkeimmistä viesteistä on: ”Kauneus alkaa tasapainosta” ja tämä ajatus mielessä, haluamme tarjota sinulle tietoa, apua ja tuotteita, joiden avulla voit tulkita myös ihosi lähettämiä viestejä kehosi ja mielesi tilasta. Ayurvedisen kasvokartan avulla opit näkemään laajemman kuvan siitä, mitä tarvitset ja mihin olisi hyvä kiinnittää huomiota juuri nyt.

Vata – Ahdistus ja pelko

Otsa – Hermosto
Ohimot – Paksusuoli
Kulmakarvojen välinen alue – Perna, maksa
Silmäaluset – Munuaiset, lisämunuaiset

Vatan epätasapainosta kertovia iho-oireita ovat kuivuus, hilseily, kireys sekä ihon tukkeumat ja ryynimäiset epäpuhtaudet. Vatan iho-oireiden taustalla on yleensä pitkään jatkunut voimakas stressi ja ahdistus, mikä aiheuttaa kehon kuivuutta, suolen epäsäännöllistä toimintaa ja ummetusta, minkä seurauksena puolestaan ama ja kuona-aineet varastoituvat elimistöön.

Vataa tasapainottavassa ihonhoidossa ensimmäinen askel on saada ama ja kuona-aineet liikkeelle kehosta. Juo päivittäin paljon lämmintä vettä ja yrttiteetä, kuten ruuansulatusta aktivoivaa Ayurveda Puran Ginger & Lemon Detox -teetä tai Orange & Fennel Vata -yrttiteetä. Nauti myös ateriat lämpimänä ja lisää ruokavalioosi paljon hyviä rasvoja, kuten gheeta, oliiviöljyä ja avokadoja.

Hiero koko keho ennen suihkua lämpimällä öljyllä, kuten Ayurveda Puran Vata -hierontaöljyllä, joka hoitaa ja ravitsee ulkoisesti kuivaa ihoa sekä rauhoittaa mieltä. Suosittelemme myös hiljentymään päivittäin itsesi äärelle esimerkiksi meditaation tai rentouttavien hengitysharjoitusten avulla. Tututustu vataa tasapainottaviin ihonhoitotuotteisiin tästä.

Mantra vatan tasapainottamiseen: ”Minulla on kaikki hyvin. Olen turvassa”

 

Pitta – Stressi ja viha

Nenä – Sydän
Nenänpielet – Poskiontelot, hengitystiet
Posket – maksa, ruuansulatus
Suun yläosa – Hormonit, suolisto

Pittan epätasapainosta kertovia iho-oireita ovat punoitus, kuumotus, ihottumat, herkkyysreaktiot, pigmenttimuutokset ja epäpuhtaudet T-alueella. Nämä ovat fyysisiä merkkejä henkisestä kuormituksesta, täydellisyyden tavoittelusta, armottomuudesta itseä kohtaan sekä jatkuvasta riittämättömyyden kokemisesta. Nämä ongelmat voivat aiheuttaa pittan epätasapainosta johtuvia oireita, kuten närästystä, sydämen tykytystä, yliherkkyyksiä, syklin epäsäännöllisyyttä, tulehduksia ja ihottumia.

Pittaa tapainottavassa ihonhoidossa on tärkeä ymmärtää hidastamisen ja myötätunnon merkitys. Ole lempeä itseäsi kohtaan ja puhu kauniisti itsellesi. Muista myös pysähtyä kuuntelemaan, mitä kehosi aidosti tarvitsee ja hoida itseäsi rakkaudella.

Suosi ruokavaliossasi viilentäviä ruoka-aineita, kuten vihreitä kasviksia, kookosta, basmatiriisiä ja kokeile esimerkiksi lempeää kolmen päivän kitcharipaastoa. Ota vilvoittavia suihkuja ja hiero koko keho ennen suihkua lämpimällä öljyllä, kuten Ayurveda Puran Pitta -hierontaöljyllä, joka myös hoitaa ja rauhoittaa kehoa, niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Suosittelemme myös hiljentymään päivittäin itsesi äärelle, esimerkiksi meditaation tai rentouttavien hengitysharjoitusten avulla. Tututustu pittaa tasapainottaviin ihonhoitotuotteisiin tästä.

Mantra pittan tasapainottamiseen: ”Minä riitän tällaisena, kuin olen”

 

Kapha – suru ja masennus

Leuka – Lisääntymiselimet
Suupielet – Aineenvaihdunta
Poskien alaosat – Keuhkot
Leukaraja – Vatsa

Kapha epätasapainosta kertovia iho-oireita ovat öljyisyys, sameus ja epäpuhtaudet, etenkin poskien ja leukalinjan alueella. Nämä ovat usein merkkejä ravintoaineiden puutteesta sekä heikentyneistä keuhkoista, jotka ovat ayurvedan mukaan yhteydessä käsittelemättömään ja mukana kulkevaan suruun. Kun huomaat ihossasi kaphan epätasapainosta johtuvia oireita, se on merkki siitä, että on aika lähteä liikkeelle, liikuttaa kehoa kävelyllä, juoksulla tai esimerkiksi kehoa ja mieletä virkistävällä aurinkotervehdyksellä. On aika irtautua.

Kaphaa tapainottavassa ihonhoidossa on tärkeä juoda runsaasti lämmintä vettä ja yrttiteetä, kuten ruuansulatusta aktivoivaa Ayurveda Puran Ginger & Lemon Detox -teetä tai Kapha Cinnamon & Ginger spice -yrttiteetä. Nauti ruokavaliossasi runsaasti tuoreita vihanneksia ja lisää ateriaasi ruuansulatusta aktivoivia mausteita, kuten Cosmovedan Kapha Churna -mausteseosta. Vältä maitotuotteita, makeita ruokia ja vähennä rasvojen käyttöä minimiin. Tutustu myös kaphaa tasapainottaviin ihonhoitotuotteisiin tästä.

Mantra kapha tasapainottamiseen: ”Päästän irti. Olen vapaa”

 

Kirjoittanut: Rosi Sotkasiira @rosilindas
Lähteet: https://www.maulirituals.com/

Jätä kommentti

0