Kasvojen marmat ja luonnollinen kasvojenkohotus

 kategoria Ayurveda, Detox, Kansa Wand

Olemme kertoneet teille jo aikaisemmin ayurvedisesta Kansa Wand hieronnasta ja sen uskomattomista vaikutuksista kasvoihin ja kasvojen ihoon edellisessä blogikirjoituksessamme. Nyt haluamme jakaa teille salaisuuden, jonka avulla voitte säilyttää kasvojen kauniin kuulauden ja nuoruuden.

Kansa Wandilla tehdyn kasvohieronnan lisäksi voi Kansa Wandilla käsitellä myös kasvojen marmapisteitä. Ayurvedassa marmapistettä kutsutaan kehon pinnalla olevaksi energiapisteeksi, joka on yhteydessä kehon syvempiin kerroksiin, kuten tiettyihin elimiin, energia kanaviin (nadis) tai tunteisiin. Marmat ovat kuin pieniä “ikkunoita” ihon pinnalla ja ihonalaisissa kerroksissa, toimien liitoskohtina kehon, mielen ja tietoisuuden välillä.

Marmapisteiden hieronnalla on terapeuttisia vaikutuksia, jotka voidaan tuntea paikallisesti sekä laajemmin kehon sisällä. Koska marmapisteissä on verisuonia ja monia hermoja, niiden aktivoiminen voi palauttaa tasapainon autonomiseen hermostoon sekä harmonisoida ja rauhoittaa hermostoa. Marmahieronnan aikana kehosta vapautuu endorfiineja, kuten melatoniinia ja seratoniinia, mikä auttaa kohottamaan mielialaa ja lieventämään kipua, kuten päänsärkyä, nivel- ja lihaskipuja. Marmojen käsittely aktivoi ja lämmittää myös kudoksia, poistaa soluista toksiineja eli amaa sekä hajottaa kiteytyneet negatiiviset tunteet, jotka ovat jumissa solumuistissa. Kauneudenhoidollisesti marmapisteiden käsittely auttaa hävittämään kasvoilta pieniä juonteita ja ryppyjä sekä laskemaan turvotusta marmapisteiden ympäristöstä.

 

 

Marmapisteet eli kasvojen energiapisteet

1. STHAPANI (kolmassilmä) sijaitsee silmien välissä otsalla. Sen hieronta rauhoittaa mieltä ja tunteita, stimuloi muistia ja parantaa keskittymistä. Hyödyllinen päänsäryn aiheuttaman jännityksen lievittämisessä. Tämä marma on yhteydessä keuhkoihin, mieleen, hermostoon, sydämeen, paksusuoleen ja aivolisäkkeeseen. Tasapainottaa vataa.
2. AVARTA kulmien korkeimmassa kohdassa. Auttaa energian vapaata virtaamista ja auttaa keskittymään.
3. SHANKHA temppelissä (ohimolla) auttaa migreeniin ja jännitykseen, rauhoittaa levottomuutta ja vatsantoimintaa sekä aktivoi muistia. Tasapainottaa pittaa.
4. APANGA silmän ulkokulmassa. Edistää silmien ja aivojen yhteistyötä, rentouttaa silmiä ja laskee silmien turvotusta. Tasapainottaa Pittaa.
5. GANDA nenävaren molemmin puolin. Avaa nenätiehyet, kirkastaa silmät ja parantaa pranan (energian) vapaata virtausta.
6. PHANA nenän molemmin puolin. Avaa nenätiehyet, vahvistaa keuhkoja ja auttaa lievittämään stressiä.
7. OSHTHA ylähuulen keskiosassa. Aktivoi ruoansulatusta ja seksuaalisuutta. Parantaa ihon sävyä, kirkastaa ajatuksia ja auttaa huimaukseen.
8. AUSTHA suun ulkonurkissa. Parantaa elämänvoiman (pranan) virtausta huulille ja suuhun.
9. HANU sijaitsee leuan keskellä. Se aktivoi aineenvaihduntaa, kasvojen verenkiertoa ja auttaa muodostamaan yhteyden sisäisiin tunteisiin.
10. ADHIPATI päälaella. Yhteydessä hermokanaviin, muistiin, sydän-mieli tasapainoon. Maadoittaa vataa.

Marmojen käsittely Kansa Wandilla:

  • Hiero ensin marmapistettä vastapäivään pyörivällä liikkeellä muutamia kertoja. Tämä auttaa vapauttamaan marmasta jumittuneen energian ja poistamaan epäpuhtauksia.
  • Hiero sitten marmapistettä myötäpäivään pyörivällä liikkeellä muutamia kertoja. Tämä auttaa ravitsemaan ja energisoimaan marmapisteitä. Lisäksi myötäpäivään hieronta rauhoittaa ja rentouttaa tehokkaasti.

 

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Jätä kommentti

0