KAPHA

Vakauden voima ’The force of stability’.

Kapha dosha muodostuu maan ja veden elementeistä. Maa ja vesi ovat molemmat luonteeltaan tiheää, raskasta, kylmää, staattista ja vakaata. Kapha dosha heijastaa näitä ominaisuuksia fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti.

Kapha kuvastaa vakauden voimaa, johtuen sen maadoitetuista ja vakaista elementeistä. Kaphan vartalo on kiinteä, lihaksikas ja joskus pyöreähkö. Kaphan on helppo saada lisää painoa, mutta vaikea pudottaa sitä. Kaphan piirteitä ovat runsaat hiukset, suuret silmät ja paksut huulet. Hänen persoonallisuuden piirteitä ovat suloisuus, kärsivällisyys, rakastavuus ja uskollisuus. He ovat niitä ihmisiä, jotka juhlissa ja sosiaalisissa tapahtumissa pitävät huolen kaikkien viihtyvyydestä. He varmistavat, että sinulla on riittävästi juotavaa, syötävää ja sinulla ei ole liian kuuma tai kylmä. Kapha on tavallisesti tyyni, vakaa ja hän nauttii rutiineista. He ovat hidasliikkeisiä, myötätuntoisia ja heidän sydämensä on aina avoinna. Kapha doshan epävirallinen maskotti on elefantti.

Kun kapha on epätasapainossa, hän kerää helposti painoa, hän on laiska ja hän kärsii huonovointisuudesta ja sairauksista. Emotionaalisesti hän kiintyy liikaa ja tulee riippuvaiseksi asioista. Hän vastustaa muutoksia ja laiskistuu helposti. Epätasapaino ilmenee Kaphan iholla liiallisena rasvaisuutena, aknena, mustapäinä ja suurina ihohuokosina.

Kaphan iho

Myös kaphan iho muodostuu maan ja veden elementeistä. Tasapainossa kaphan iho on vaalea, pehmeä, joustava, viileä ja kostea. On sanottu, että kaphan iho on yhtä kaunis ja posliininen kuin kiinalaisella nukella. Kun tasapaino järkkyy, iho rasvoittuu helposti, mustapäitä ja aknea esiintyy, ihohuokoset kasvavat ja iholla esiintyy ylimäärästä kosteutta. Kapha iholla on luontaisesti paljon kollageenia, joka suojaa ihoa ennenaikaisilta rypyiltä ja ikääntymisen merkeiltä.  Verkkokaupassamme myytävät kapha tuotteet on suunniteltu niin, että niillä on supistava, lämmittävä ja puhdistava vaikutus kapha iholle.

Kaphan tasapainottaminen ja vinkit säteilevään ihoon

 • Muista harrastaa liikuntaa säännöllisesti. Rasvanpolttoharjoittelu ja kuumajooga sopivat sinulle hyvin.
 • Vältä sokeria, paistettuja ruokia ja vähennä öljyjen käyttöä. Kirkastettu voi (Ghee) on paras vaihtoehto ruuanlaittoon.
 • Älä käytä jäitä juomissasi, sillä se hidastaa sinun ruuansulatustasi.
 • Sisällytä paljon ihania, lämmittäviä mausteita ja kirpeitä, karvaita ja supistavia makuja joka ateriallesi. Yrtit kuten kaneli, cayanne-  ja mustapippuri ovat sinulle sopivia.
 • Syö tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, sillä ne ovat avain hyvään terveyteen. Mutta huolehdi siitä, että valmistat ja tarjoilet ne mahdollisuuksien mukaan lämpiminä ja tulisesti maustettuina (etenkin talvella).
 • Vältä maitotuotteita, sillä ne voivat saada kaphan epätasapainoon.
 • Vähennä lihan käyttöä ja lisää kasvisruokia ruokavalioosi.
 • Lisää pitkäkestoisia hiilihydraatteja ruokavalioosi. Ne pitävät sinut pitkään pirteänä – käytä paahdettua mysliä, tattarinuudeleita, quinoaa, ruista, hirssiä ja maissia.
 • Huomioi, että sinun on hyvä käyttää stimuloivia ja virkistäviä ihonhoitotuotteita. Muista hieroa itseäsi päivittäin, sillä se aktivoi elimistösi aineenvaihduntaa.
 • Tunnista taipumuksesi pitää kiinni asioista ja ihmisistä.
 • Kaikista kolmesta kehotyypeistä sinä olet se, joka hyötyy eniten siitä, että sinulla ei ole rutiineja. Tutustu uusiin ruokiin, uusiin ideoihin, uusiin ystäviin. Opettele uusi mantra: ’muutu, haasta ja muuntele!’
 • Hoida ihoasi kapha ihonhoitotuotteilla aamuin ja illoin. Kapha tuotteet on räätälöity suoraan sinun ihollesi ja sen ainutlaatuisiin tarpeisiin.
0