Kapha ihon hoito

 kategoria Ayurveda, Ayurvedinen ihonhoito, Kehotyyppi, Luonnonkosmetiikka, Ravinto, Vuodenajat

Kevään tullen ilmankosteus ja valon määrää lisääntyy, minkä myötä siirrymme ayurvedisesti kapha-aikaan. Keväällä ilmaston muuttuessa myös erilaiset kaphalle tyypilliset iho-oireet ovat yleisiä kaikilla kehotyypeillä. Tässä postauksessa kerromme sinulle, kuinka ennaltaehkäiset ja hoidat kaphalle ominaisia ihomuutoksia. Postauksen lopusta löydät myös erikoistarjouksen ihaniin Rasasaran Kapha tuotteisiin. Keväästä ja kapha vuodenajasta voit lukea aiemmasta postauksestamme täältä.

Kapha ihotyyppi on rakenteeltaan vahva ja paksu sekä tuntuu koskettaessa viileältä. Tasapainoinen kapha-iho on erittäin tasainen, kuulas ja suorastaan mehukas. Epätasapainossa iho on rasvainen ja epäpuhtauksia tulee helposti. Lisäksi iho voi tuntua tukkoiselta sekä ihonhuokoset ovat laajat ja helposti erottuvat. Kapha iho tarvitsee fyysistä aktivointia ja keveyttä niin ihonhoitotuotteissa kuin ruokavaliossa.

Ravinto ja liikunta

Mikäli ihossasi ilmene kapha ihotyypille tyypillisiä ihomuutoksia, kuten rasvaisuutta ja lisääntyneitä epäpuhtauksia, suosi ruokavaliossasi tuoreita kasviksia ja hedelmiä. Vältä maitotuotteita, sokeria, vehnää ja keinotekoisia lisäaineita, kuten aspartaamia.

Vähennä myös rasvojen käyttöä ja aktivoi aineenvaihduntaasi sekä ruuansulatustasi juomalla runsaasti lämmintä vettä ja sekä yrttiteetä. Ayurveda Puran Tridoshic Ginger & Lemon -yrttitee aktivoi ruuansulatusta aterioiden jälkeen ja myös puhdistaa kehoa, minkä vuoksi siitä voi olla apua myös kaphalle tyypillisten ihomuutosten hoidossa.

Aktivoi kehoa liikunnalla säännöllisesti. Hikoilu parantaa aineenvaihduntaa sekä tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta, minkä ansiosta myös talintuotanto iholla tasoittuu.

Kapha ihonhoito

Kapha iho omaa runsaasti kosteutta luonnostaan, minkä vuoksi iho kaipaakin puhdistavia, uudistavia ja kevyitä ihonhoitotuotteita. Rasasara Skinfoodin ayurvedinen ihonhoitosarja sisältää ihanat, yksinkertaiset ja autenttiset ihonhoitotuotteet kaikille ihotyypeille. Rasasaran tuotteet valmistetaan käsityönä pienissä erissä ja tuotteissa käytetään ainoastaan 100% luonnollisia ja syötäväksi kelpaavia ainesosia, luomusertifioituja raaka-aineita ja villinä kasvaneita ayurvedisia yrttejä. Kaipaatko ihonhoitorituaalisi helppoutta ja minimalistisia tuotteita? Rasasara tarjoaa tuotteet tarpeisiisi!

 

Ayurvedisessa kauneudenhoidossa toteutetaan päivittäin kolmen askeleen ihonhoitorutiinia; Puhdista, kosteuta, ravitse. Rasasaran kapha -linjasta löydät yhden tuotteen jokaiseen vaiheeseen, joka tekee ihonhoidosta helppoa ja yksinkertaista!

  1. PUHDISTA. Kapha kasvosaippua puhdistaa tehokkaasti kasvoiltasi päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet, liat ja meikin, jättäen ihosi silkkisen pehmeäksi ja kirkkaaksi. Kapha puhdistussaippua on ekologinen valinta, joka kestää käytössä jopa 6 kuukautta.
  2. KOSTEUTA. Kapha Hydrating Mist -kasvovesi kosteuttaa ja tasapainottaa ihon pH:n puhdistuksen jälkeen. Kasvoveden pohjana on talintuotantoa tasapainottava kamomillavesi ja tuote sisältää mm. Laventelin eteeristä öljyä, joka rauhoittaa ihoa ja hillitsee tulehduksia.
  3. RAVITSE. Kapha Nourishing Face Oil -kasvoöljy sisältää ainutlaatuisen sekoituksen kasviöljyjä ja eteerisiä öljyjä, mitkä yhdessä kirkastavat, virkistävät ja tasapainottavat kapha-ihoa. Ayurvedassa käytetään kukkaisvesiä hoitavien öljyjen välittäjinä – kun nämä kaksi ainetta sekoitetaan keskenään, kukkaisvesi mahdollistaa ravitsevien öljyjen imeytymisen ulkoisesti ihon karvatuppien ja rauhasien kautta. Käytä siis aina kasvoöljy yhdessä Kapha Hydrating Mistin kanssa.

Kolmen askeleen ihonhoitorutiinin lisäksi voit halutessasi tehostaa ihonhoitoa täsmä tuotteilla, kuten kuorinnalla ja naamiolla. Rasasara on yhdistänyt nämä kaksi tuotetta yhdeksi tuotteeksi. Kapha Exfoliant & Mask -kasvonaamio ja kuorintajauhe on monitoimituote, jota voi käyttää päivittäiseen kasvojen puhdistamiseen, kasvojen kuorintaan ja kirkastavana kasvonaamiona epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle. Rasasaran Kapha naamio- ja kuorintajauhe on synerginen sekoite ravitsevia jyvä- ja yrttijauheita, kuten ohraa, tummaa riisiä, vihreää savea ja neemiä, jotka yhdessä puhdistavat iholta toksiineja ja kuollutta ihosolukkoa, parantavat ihon verenkiertoa ja vahvistavat ihoa.

Kevään ja alkavan kapha vuodenajan kunniaksi, tarjoamme Rasasaran Kapha Face Oil -kasvoöljyn ja Kapha Hydrating Mist -kasvoveden ainutlaatuiseen yhteishintaan 50€ (ovh. 73,40€). Tutustu Rasasaran lahjapakkaukseen tästä. Tarjous on voimassa niin kauan kun tuotteita riittää.

Aurinkoisia kevät päiviä ja rentouttavia kauneusrituaaleja sinulle <3

 

Kirjoittanut: Rosi Sotkasiira @rosilindas
Kuvat: Pexels.com ja Rosi Sotkasiira

Jätä kommentti

0
'