Ayurvedinen iltarituaali rauhoittaa kehon ja mielen

 kategoria Ayurveda, Ayurvedinen ihonhoito

Illan hämärtyessä on aika levätä ja irrottautua velvoitteista. Ota siis illalla hetki aikaa itsellesi ja syvenny kuuntelemaan mielesi ja kehosi viestejä sekä tarpeita. Meditoinnin ja oman lempeän jooga harjoituksen lisäksi ayurvedinen iltarituaali tarjoaa erinomaisen tavan rauhoittumiselle. Seuraava ohje on ainoastaan yhdenlainen tapa toteuttaa iltarituaalia ja jokainen löytää oman tyylinsä sen toteuttamiseen. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan seuraavaa ohjeistusta vaihe vaiheelta, etenkin jos kärsit stressistä, levottomuudesta tai unettomuudesta.

Aloita iltarituaali noin tunti ennen nukkumaan menoa irtautumalla ylimääräisistä stressitekijöistä ja laittamalla älylaitteesi lentokonetilaan. Nauti kupillinen Ayurveda Puran Orange and Fennel Bliss – Vata -yrttiteetä, joka rauhoittaa mielen ja maadoittaa kehon. Lisäksi vata -yrttitee helpottaa ruoansulatusta ja auttaa vähentämään stressiä. Nauti kupillinen teetä omassa rauhassa ja mieti samalla, mistä olet kiitollinen juuri nyt. Olethan kiitollinen myös siitä, että olet ottanut tänä iltana aikaa itsellesi.

Iltateen jälkeen kehosi on lämmin ja olet ottanut ensimmäisen askeleen kohti kiireettömyyttä. Lämmitä vesihauteessa n. ½ dl Ayurveda Pura Tridoshic hierontaöljyä. Lämpötila on sopiva, kun se tuntuu käteesi lämpimältä eikä polta. Siirry seuraavaksi tilaan, jossa on lämmintä ja rauhallista. Luo itsellesi mieluisa tunnelma sytyttämällä esimerkiksi kynttilä tai laittamalla tuoksulyhtyyn suosikki tuoksuasi. Aseta lattialle alustaksi pyyhe, riisuudu ja tee itsellesi kuivaharjaus koko kehoon. Kuivaharjauskinnas poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, vilkastuttaa verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Lisäksi kuivaharjaus parantaa öljyn imeytymistä ihoon hieronnan aikana.

Tee itsellesi hieronta lämpimällä öljyllä aloittamalla jalkapohjista. Tee hierontaliikkeet koko kehoon kevyesti pumppaavin sivelyin sydäntä kohti raaja kerrallaan. Sulje silmäsi, rentoudu ja anna liikkeen liukua vapaana – tunne kehosi. Käsittele huolellisesti nivelten kohdat, kuten polvet, ranteet, kyynärpäät ja olkapäät pyörittelemällä niitä myötäpäivään. Mikäli sinulla ei ole aikaa tehdä hierontaa koko keholle, hiero ainoastaan jalkaterät. Anna öljyn vaikuttaa iholla noin 10 minuuttia ja käy sitten lämpimässä suihkussa huuhtomassa ylimääräinen öljy iholtasi. Tridoshic hierontaöljy sisältää lämmittävää seesamiöljyä sekä kaikkia kehotyyppejä tasapainottavia yrttejä.

Nousiko mieleesi ajatuksia tai jotain erityisiä tuntemuksia iltarituaalin aikana? Kirjaa mielesi ja kehosi lähettämät viestit halutessasi paperille ja palaa niihin myöhemmin. Omien ajatusten sanoittaminen paperille selkeyttää ja niiden kautta voi herätä avartavia oivaluksia.

Helpottaaksesi sinun iltarituaaleja ja tutustumistasi ayurvedaan, olemme koonneet valmiiksi verkkokauppaamme Ayurvedisen iltarituaalipaketin, joka sisältää kaikki tässä blogissa esitellyt tuotteet.

Kauniita unia <3

Kirjoittanut: Rosi Sotkasiira, @rosilindas
Kuvat: Pexels.com

Jätä kommentti

0
'