Ayurvedinen aamurituaali osaksi arkea

 kategoria Ayurveda, Ayurvedinen ihonhoito, Detox

Ayurvedisen aikakäsityksen mukaan suositellaan heräämään aamulla aikaisin, jotta kehosi toiminnot käynnistyisivät luonnon rytmiä mukaillen. Herätessäsi heti aamun sarastaessa, ennen kello kuutta, ilma on raikas ja ympäristö rauhallinen. Tärkeintä on aloittaa päivä rauhassa ja lempeydellä, sekä varata aamulla hetki omaa aikaa ayurvedisen aamurituaalin parissa.

Aamurituaali alkaa heti herättyäsi, kun olet noussut sängystä ja avannut silmät uuteen päivään. Mene vessaan ja huuhtele ensimmäiseksi silmäsi viileällä vedellä. Puhdista sitten kielesi kuparisella kielenpuhdistajalla, ennen kuin laitat mitään muuta suuhusi. Yön aikana kehossamme käynnistyy puhdistusprosessi, jonka seurauksena kielen pintaan nousee haitallisten bakteerien ja kuona-aineiden muodostama vaalea/harmahtava peite. Puhdistamalla kielesi joka aamu, ylläpidät hyvää makuaistia. Lisäksi ennaltaehkäiset haitallisten bakteerien päätymistä takaisin elimistöön tai monia suulle haitallisia ongelmia kuten kariesta ja pahanhajuista hengitystä. Kielen puhdistuksen jälkeen, huuhtele suu ja pese hampaat normaalisti.

 

 

Suun puhdistuksen jälkeen on aika viimeistellä aamuinen suunhoitorituaali öljypurskuttelulla käyttämällä Cosmovedan Oil Pulling Oil – suuöljyä. Öljypurskuttelu poistaa hampaiden värjäytymiä ja ehkäisee plakin syntymistä, mutta pitää myös ikenet terveinä, vahvistaa äänihuulia ja kosteuttaa kurkkua. Ota öljyä aluksi suuhusi yhdestä kolmeen teelusikallista ja purskuta sitä suussasi noin 10-15 minuuttia. Kun olet tottunut öljyyn suussasi, voit lisätä öljyn määrää esimerkiksi yhteen ruokalusikalliseen. Purskuttelun aikana voit esimerkiksi pedata sängyn, laittaa veden kiehumaan aamurituaalin seuraavaa vaihetta varten tai tehdä aamumeditaation vain keskittymällä purskutteluun. Sylkäise lopuksi öljy biojäteastiaan ja huuhtele suu huolellisesti.

 

 

Herättele aineenvaihduntasi juomalla noin kolme desilitraa lämmintä vettä. Lämmin vesi huuhtoo yön aikana kertyneet kuona-aineet suolistosta liikkeelle, eivätkä ne näin varastoidu elimistöön. Kylmä vesi heikentää ruoansulatusta, minkä vuoksi sitä on syytä välttää. Jatka seuraavaksi aamurituaaliasi juomalla kupillinen lämmintä yrttiteetä valitsemalla itsellesi sopiva vaihtoehto Ayurveda Pura yrttiteelajitelmasta. Valitse kapha-tee, jos olosi tuntuu raskaalta ja väsyneeltä, valitse vata-tee, jos olosi on palelevainen ja mieli levoton. Juo pitta-teetä, jos olet stressaantunut ja kaipaat viilennystä kehoon. Jatka aamuasi kevyellä aamiaisella, kuten kaurapuurolla tai ravitsevalla smoothiella ja tee muut itsellesi tärkeät aamutoimet parhaalla katsomallasi tavalla.

Jotta sinun olisi mahdollisimman helppo lähteä toteuttamaan ayurvedaa omassa arjessasi, olemme koonneet verkkokauppaamme valmiiksi ayurvedisen aamurituaalipaketin. Aamurituaalipaketti pistää sisällään kuparisen kielenpuhdistimen, Cosmovedan suuöljyn sekä Ayurveda Puran yrttiteelajitelman ja pakkauksen hinta on vain 22,00 €!

Ihanaa päivää  <3

Kirjoittanut: Rosi Sotkasiira @rosilindas

Jätä kommentti

0
'