AYURVEDA – Polku tasapainoon ja parempaan itsetuntemukseen

 kategoria Ayurveda

Vuodenvaihde merkitsee monelle uuden aikakauden alkua. Vuoden vaihtuessa pakkasen ja pimeyden keskellä on hyvä aika rauhoittua, käpertyä sohvannurkkaan ja palata muistelemaan edellistä vuotta ja mitä kaikkea on vuoden aikana kokenut tai oivaltanut. Mitä siitä jäi päällimmäiseksi mieleen? Mitä sen aikana on oppinut? Mitä siitä haluaa muuttaa? Ja mihin pyrkii tulevana vuonna?

Moni alkaa pohtimaan elämää myös syvällisemmin. Oletko tyytyväinen elämääsi juuri näin vai huomaatko kaipaavasi jotain muutosta? Onko sisälläsi tunne, että jotain uupuu tai puuttuu? Osaatko kuunnella ja tulkita kehosi lähettämiä viestejä? Haluatko oppia tuntemaan itsesi paremmin ja syvällisemmin? Haluatko saavuttaa elämässäsi hyvinvointia ja tasapainon?

Ayurveda on antanut meille työkalut kuunnella ja tulkita kehon välittämiä viestejä paremmin. Se on auttanut meitä ymmärtämään meille ominaista käyttäytymistämme ja reagointiamme ympäristöstämme vastaan tuleviin ärsykkeisiin. Se on avartanut myös mielemme ymmärtämään paremmin, miksi muut käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Ayurvedan avulla olemme nähneet, kuinka tärkeää on pitää itsestä huolta kokonaisvaltaisesti huomioiden sekä keho, mieli että sielu. Kehosta tulee pitää huolta kuin pyhästä temppelistä: se mitä syöt, se miten rytmität arkesi, se miten liikut ja se mitä ajattelet itsestäsi ja ympäristöstäsi vaikuttaa hyvinvointiisi, terveyteesi ja jopa ihosi kuntoon.

 

 

Ayurveda auttaa sinua saamaan paremman kosketuksen todellisen minäsi kanssa sekä saavuttamaan harmonian ympäristösi ja luonnon kanssa. Ayurvedassa pyritään ennen kaikkea ennaltaehkäisemään sairauksia ja tämä saavutetaan pyrkimällä ylläpitämään kehon, mielen ja sielun tasapainoa. Kaikki kolme osatekijää ovat olennaisia osia tässä jatkuvassa tasapainon prosessissa, joka jatkuu läpi koko elämän.

Oletko sinä valmis tekemään muutoksia sinun elämässäsi? Oletko halukas ymmärtämään kehosi viestejä paremmin? Oletko valmis avaamaan mielesi ja näkemään pintaa syvemmälle? Jos vastasit edellä oleviin kysymyksiin ”kyllä”, niin toivotamme sinut tervetulleeksi tutustumaan ayurvedan maailmaan kanssamme. Tulevien viikkojen aikana tulemme jakamaan paljon tietoa ayurvedasta sekä vinkkejä ja keinoja ottaa ayurveda osaksi arkeasi. Voit myös käydä lukemassa ayurvedasta lisää täältä. Tehdään yhdessä tästä tulevasta vuodesta tasapainoisempi, terveempi ja kauniimpi!

”Beauty begins from Balance”

 

 

Kirjoittanut: Mia Vatanen, OM Organic Beauty
Kuva: @simplymeditate

Showing 2 comments
 • Leena Kostamovaara
  Vastaa

  Kiitos kirjoituksesta; herätti muistuttamaan siitä mikä minun elämässäni on tärkeää ja mistä minun hyvänolon lähde kumpuaa.

  • OM Organic Beauty
   Vastaa

   Kiitos Leena kommentistasi! Herättely oli juuri jutumme tarkoituskin.

Jätä kommentti

0