Ayurveda – kupariveden juomisen hyödyt

 kategoria Ayurveda, Detox, Kehotyyppi, Ravinto

Ayurvedassa juomavesi on kautta aikojen säilötty, puhdistettu ja ionisoitu kupariastioissa. Intiassa tätä kupariastiasta nautittua terapeuttista kuparivettä kutsutaan Tamra jaliksi. Kuparisoitu vesi on luonnollinen antioksidantti, joka auttaa tasapainottamaan kehon kolmea doshaa (kapha, vata ja pitta). Kun vettä varastoidaan kupariastiassa yli kahdeksan tunnin ajan, pieniä määriä kuparia liukenee veteen. Tätä prosessia kutsutaan ”oligodynaamiseksi vaikutukseksi” ja sillä on kyky tuhota monenlaisia ​​haitallisia mikrobeja, homeita, sieniä.

Nykypäivän yhteiskunnassa juomaveden turvallisuuden varmistamiseksi vedenkäsittelylaitokset suodattavat veden useaan kertaan epäpuhtauksien poistamiseksi. Nämä puhdistusjärjestelmät tekevät vedestä turvallista juoda, mutta ne myös samalla tuhoavat veden energian ja muuttavat sen luonnollista pH: ta voimakkaasti. Kuparivesipullo lataa juomaveteen elinvoimaa, se ionisoi veden ja tasapainottaa sen  pH: ta, jolloin vesi imeytyy paremmin soluihimme ja parantaa siten kehomme kosteustasapainoa.

 

 

Seuraavaksi listaamme kahdeksan syytä, miksi kupariveden juominen voi muuttaa elämääsi:

1. Kupari aktivoi ruoansulatusta

Veden juominen kuparivesipulloista on erittäin hyödyllistä ruoansulatuskanavalle. Se huuhtelee vatsan ja ruoansulatuskanavan ja auttaa puhdistamaan maksaa ja munuaisia. Se lisää myös ravintoaineiden imeytymistä ruoasta ja auttaa edistämään peristaltiikkaa (mahalaukun rytmistä supistelua ja rentoutumista), joka auttaa ruoan sulattamisessa ja siirtämisessä ruoansulatuskanavan läpi. Veden juominen kuparivesipullosta auttaa myös tappamaan haitallisia bakteereja ja ehkäisemään vatsavaivoja.

2. Kupari tukee immuunijärjestelmää

Kupari on tunnettu sen antibakteerisista, viruksenvastaisista ja tulehdusta laskevista ominaisuuksistaan. Kupari on erityisen tehokas E. coli- ja S.aureus-bakteereita vastaan, jotka ovat yleisesti ympäristössä esiintyviä bakteereja ja joiden tiedetään aiheuttavan vakavia sairauksia ihmiskehossa. Itse asiassa tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että veden varastointi kuparisäiliöön vähentää merkittävästi bakteerien riskiä.

3. Kupari tukee painonpudotusta

Ruoansulatuskanavan toiminnan parantamisen ja vahvan immuunijärjestelmän rakentamisen lisäksi kuparivesipulloista veden nauttiminen auttaa kehoa pilkkomaan rasvaa ja poistamaan sen elimistöstä mahdollisimman tehokkaasti. Yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon ja säännölliseen liikuntaan, veden nauttiminen kuparivesipullosta voi olla turvallinen ja luonnollinen tapa säilyttää terveellinen paino.

4. Kupari vähentää ikääntymisen merkkejä

Veden juominen kuparivesipulloista voi myös vähentää huomattavasti hienoja juonteita ja ryppyjä iholta sekä hidastaa ikääntymisen merkkejä. Kuparivesipulloon varastoitu vesi sisältää antioksidantteja, jotka auttavat uusien ihosolujen tuotannossa ja taistelevat ikääntymistä aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan.

5. Kupari tukee terveyttä

Keho ei voi tuottaa kuparia itse, joten se on hankittava ulkoisista lähteistä. Kuparia tarvitaan mm. raudan hyödyntämiseen, hemoglobiinin muodostukseen ja punasolujen normaalin toiminnan ylläpitoon. Kupari vahvistaa myös luustoa ja verisuonten seinämiä lujittamalla kollageenisäikeiden poikkisidoksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kilpirauhasen ongelmista kärsivät ihmiset kärsivät yleensä alhaisesta kuparin määrästä. Kupari on yksi välttämättömimmistä ja tärkeimmistä kivennäisaineista, jotta kilpirauhasesi ja kehosi toimisivat oikein. Lisäksi kupari auttaa raudan imeytymisessä, mikä on välttämätöntä anemian ehkäisemiseksi.

6. Kupari stimuloi aivoja

Kupari on tunnettu aivojen stimulantti ja se auttaa aivojasi toimimaan nopeammin ja tehokkaammin. Kuparia tarvitaan hermosolujen solukalvojen ja hermoston viestiaineiden (adrenaliinin ja noradrenaliinin) muodostukseen.

7. Kupari auttaa taistelemaan niveltulehdusta vastaan

Kuparin tulehdusta laskevat ominaisuudet voivat auttaa lievittämään niveltulehduksesta ja nivelreumasta johtuvia kipuja. Lisäksi kupari vahvistaa luita ja immuunijärjestelmää, mikä myös osaltaan tukee niveltulehduksen ja nivelreuman hoitoa.

8. Kupari pitää ihon terveenä

Kupari on hivenaine, joka edistää ihon ja hiusten normaalia pigmentoitumista. Kupari on avainkomponentti myös uusien ihosolujen tuotannossa. Asiantuntijat sanovat, että veden juominen kuparivesipulloista säännöllisesti, erityisesti aamulla, voi vaikuttaa positiivisesti ihon terveyteen ja ulkonäköön.

 

 

Oman kuparivesipullosi voit ostaa verkkokaupastamme! Valittavana sileä tai moukaroitu kuparivesipullo. Lisäksi voit ostaa pulloosi silikonisen suojan täältä.

 

Kirjoittanut: Mia Vatanen, OM Organic Beauty
Kuvat: Ayur Bottle

Jätä kommentti

0