Ajatuksia ayurvedasta aloittelijan näkökulmasta

 kategoria Ayurveda

Kun kuulin ensimmäisen kerran OM Organic Beautystä, oli käsite ayurveda minulle täysin tuntematon. Ayurveda oli sanahirviö, jonka lausumista pyrin kaikin keinoin välttämään. Minulle kuitenkin avautui mahdollisuus päästä harjoitteluun OM Organic Beautylle, ja tarttuessani tilaisuuteen en empinyt hetkeäkään.

Opiskelen parhaillaan markkinoinnin tradenomiksi, ja kauneusala on aikaisemmin ollut itselle täysin vieras ala. Käsitykseni kauneudenhoidosta perustuu lähinnä omaan ihonhoitoon ja tietämykseni aiheesta on ollut varsin suppea. Tähän pakettiin lisätään vielä luonnonkosmetiikka ja ayurveda, niin ollaan täysin vieraalla osa-alueella. Olen kuitenkin ollut aina kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, joten harjoittelun kautta pääsisin osaksi aivan uutta jaa mielenkiintoista maailmaa.

Suhtaudun aina tietyllä skeptisyydellä ympäröivään maailmaan, joten toki ayurveda oppina kuullosti aluksi vähän hassulta. Muutaman päivän perehdytyksen jälkeen suhtauduin jo avarakatseisemmin aiheeseen ja kun rupesin ayurvedan oppeja tarkemmin pohtimaan tulin siihen tulokseen, että tuossahan on oikeasti järkeä! Ayurvedassa minua kiehtoo ajatus kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Vaikka OM Organic Beautyn pääasiallinen tarkoitus on myydä kauneudenhoitotuotteita, tuo ayurveda-filosofia bisnekseen aivan uuden vivahteen. Kauneus lähtee sisältäpäin ja alkaa tasapainosta!

Jokainen meistä on erilainen ja omaamme yksilölliset luonteenpiirteemme ja kehon ominaisuudet. Ayurvedassa ei ole yhtä ainoaa tietä ja vastausta terveeseen elämään, vaan se huomioi jokaisen kehon yksilöllisesti. Tässä on todellakin järkeä, sillä jokaisella meillä on yksilöllinen kehotyyppimme ja sairaushistoriamme ja samanlainen ruokavalio ei sovi kaikille. Siksi on ihanaa, että ayurvedassa jokaiselle kehotyypille on omanlaisensa ruokailu  ja kauneudenhoito suositukset.

En ole itse käynyt ayuvedalääkärillä määrittämässä kehotyyppiäni,  mutta tulen varmasti vielä käymään! Varmaksi en voi vielä sanoa, mutta uskon, että olen tulinen ja päämäärätietoinen pitta.

Ayurveda on tuhansia vuosia vanha intialainen lääketiede.  Ihmisen hoitamisen sisältäkäsin kokonaisvaltaisesti ja luonnollisesti voi helposti ymmärtää. Hyvinvoinnin lisääminen luonnollisilla ja maanläheisillä menetelmillä on paljon terveellisempää, kuin tunkea kehoomme synteettisiä aineita, jotka eivät sinne kuulu. Vuosituhansia vanha ayurveda-lääketiede ei voi todellakaan olla huuhaata ja vaikka siitä ei kaikille ole suoraan apua terveyden edistämisestä, se on tuonut monille ihmisille tasapainoa ja hyvinvointia elämään.

On ollut ilo työskennellä niin lämminhenkisten ihmisten kanssa kuin Mia ja Jaana. Olen saanut kaksi kärpästä yhdellä iskulla: olen päässyt kehittämään ammattitaitoani markkinoinnin saralla ja olen saanut arvokasta tietoa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kauneudenhoidosta ja ayurvedasta. On ilo työskennellä yrityksessä, joka toimii ekologisesti, vastuullisesti ja eettisesti. Tällaisissa yrityksissä haluan jatkossa olla asiakkaana!

OM Organic Beautyn harjoittelija Hilde avaa ajatuksia ayurvedasta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittanut: Hilde Tiikkainen

Recent Posts

Jätä kommentti

0