10 päivittäistä ihonhoitorituaalia

1.

Kunnioita kausittaisia rytmejä

Jos sinun ihosi on tasapainossa, eli sinulla ei ole mitään erityisiä iho-ongelmia, kuten aknea tai eksemaa, ayurveda neuvoo noudattamaan kausiluonteista rytmejä. Syksyllä ja talvella on tärkeää ruokkia ihoa luomulaatuisilla öljyillä, jotka suojaavat ja syväkosteuttavat ihon eri kerroksia. Keväällä on täydellinen aika puhdistaa iho oikeantyyppisillä puhdistusaineilla ja ayurvedisellä hieronnalla. Kesällä vuorostaan on pidettävä iho viileänä yrteillä, kuten korianterilla, ruusulla ja aloe veralla, ja suojeltava ihoa haitallisilta UV-säteiltä.

2.

Älä käytä synteettisiä ihonhoitotuotteita

Tämä on todella yksinkertaista. ’Jos et pysty syömään sitä, älä laita sitä ihollesi!’

3.

Syö tuoretta ruokaa

Syömällä tuoreita luomulaatuisia ruokia, ihosi saa tarvitsemansa fytoravinteet, joita se tarvitsee säteilevään kauneuteen.

4.

Syö tietoisesti ja sytytä ruuansulatuksesi

Ruuan syömisestä on tärkeää tehdä rituaali. Tämä tarkoittaa sitä, että suljet television ja kännykän, istut alas, pureskelet ruokasi rauhassa ja huolella, sekä kunnioitat ruokaa, joka pitää sinut elossa. Oikeanlainen maustaminen on keskeistä ayurvedassa.

5.

Hiero itseäsi päivittäin

Aamulla suoritettava öljyhieronta puhdistaa, aktivoi verenkiertoa ja ravitsee ihoa.

6.

Muista levätä

Tarvittava lepoaika riippuu sinun erityistarpeistasi. Muista kuitenkin, että saavuttaaksesi iholle kauniin hehkun, sinun tulee nukkua 6-8 tuntia. Keho korjaa itse itseään, kun me nukumme. ”Kauneusunet” ovat todellisia!

7.

Hallitse stressiäsi

Stressi tuottaa kehoon vapaita radikaaleja, jotka saavat ihon näyttämään ja tuntumaan samealta, ryppyiseltä, kuivalta ja väsyneeltä. Pyri joka päivä tasapainottamaan aikasi työn, harrastuksien, itsehoidon ja vapaa-ajan kesken.

8.

Kehitä päivittäinen ihonhoitorituaali

Puhdista – Ravitse – Kosteuta. Tämä ayurvedinen ihonhoitorutiini suositellaan tehtäväksi kahdesti päivällä, sekä aamulla että illalla. Verkkokauppamme valikoimasta löydät juuri sinun iho- ja kehotyypillesi sopivat ihonhoitotuotteet päivittäiseen ihonhoitorituaaliin.

9.

Hemmottele itseäsi

Ayurvedassa on kyse siitä, että otat aikaa itsellesi! Ota aikaa hemmotteluun, hierontaan, joogaan, meditaatioon ja vietä spa-päivää kotona. Levitä hoitavat ja hemmottelevat tuotteet ihollesi, asetu makuulle, lepää, huuhtele tuotteet pois ja säteile luonnollista kauneutta!

10.

Määritä itsellesi oma kauneuskäsitys

Tässä modernissa ajassa meitä pommitetaan jatkuvasti esineellistävällä ja kapealla kauneuden kuvalla. Ayurveda opettaa meille kokonaisempaa kuvaa kauneudesta. ’Absolute Beauty’ kirjan kirjoittaja Pratima Raichurin mukaan: ”Kauneus on syvällinen ja eheä kokemus. Me pystymme näkemään kauneuden toisissa itsevarmuutena, viehkeytenä, elävyytenä ja ihon säteilynä”. Anna ayurvedan innostaa sinua löytämään oman sisäisen voimasi, rakkauden ja jumalaisen kauneuden!

0